Menü Bezárás

Őrjeg és Szőlőhegyei Natúrpark ünnepsége – Hajós, 2020.10.13.

2020. október 13-án sikeresen megrendezésre került a már tavaszi időszakban országosan 16. natúrparkként megalakult  Őrjeg és Szőlőhegyei Natúrpark bepótolt névhasználati átadó ünnepsége. Több alkalommal kitűzésre került már előzetesen ez az időpont, de az egészségügyi veszélyhelyzet miatt – mint a legtöbb rendezvény- sajnálatosan elhalasztásra került. A rendezvény -emiatt is- kis létszámmal és zártkörűen került megrendezésre a patinás Hajósi Barokk Kastély épületében. A rendezvény előtt szabadon megtekinthető volt az a vadászati és természetvédelmi kiállításrész, melyet előzetesen a natúrpark munkaszervezete és a Hajósi Vadásztársaság nyitott meg. A kastély aulájában helyi kistermelői partnerek kóstolója fogadta a vendégeket, bioborokkal, mézekkel, szörpökkel, lekvárokkal és helyben sütött pogácsával.

Az ünnepség méltó helyét a kastély díszterme nyújtotta. A rendezvényt Estók Mihályné Szalczer Erzsébet Hajós Város polgármestere nyitotta meg, majd ünnepi köszöntő beszédek következtek: Bányai Gábor és Font Sándor országgyűlési képviselő Urak után Füredi Kornél a Herman Ottó Intézet Nonprofit Kft. ügyvezető helyettese, majd őt követte Ugró Sándor Úr, a Kiskunsági Nemzeti Park Igazgatóság igazgatója, végül dr. Pető Péter a Magyar Natúrpark Szövetség elnöke zárta.

Ezt követően részletesen  bemutatásra került az Őrjeg és Szőlőhegyei Natúrpark és munkaszervezete, előadások formájában. Elsőként  Agócs-Paluska Éva az Őrjeg és Szőlőhegyei Natúrpark Egyesület elnöke ismertette a natúrpark létrejöttének folyamatát, a munkaszervezet tagjait, névválasztás indokoltságát és a natúrpark lehatárolását majd követte Szalczer Bálint Gergely alelnök, aki az eddigi eredményekről és jövőbeli célokról és tervekről számolt be. Ezt követően a natúrparki tagtelepülések névhasználati jogosultságot igazoló oklevelei kerültek átadásra, melyet az érintett polgármesterek vehettek át. Az ünnepség  jó hangulatú vacsorával fejeződött be amit helyi vendéglátó biztosított, valamint Sziegl Balázs bioborász borkóstolója tett teljessé.

1 Comment

  1. Lieszkovszky Lászlóné

    Tolna megyéből érkeztünk 2020.10.03.-án a Madárgyűrűzés programra, több gyerekkel. Köszönjük ezt a sok élményt amit a “Vörös mocsár “tanösvényen láthattunk Agócs Péter és Agócs-Paluska Évának. Megtekinthettük a Hajósi Barokk Kastély kiállítását ,az erdei túra után az állatok, a természet illusztrálása, lenyűgöző volt. Szívesen részt vennénk az Őrjeg és Szőĺőhegyei Natúrpark rendezvényein.

Vélemény, hozzászólás?

Az email címet nem tesszük közzé. A kötelező mezőket * karakterrel jelöltük