Menü Bezárás

Erdőismereti tananyag kisiskolásoknak

A nagysikerű Erdőböngésző foglalkoztató füzet után elkészült az online változat. A füzet főszereplői, Domi és Szajkó ezúttal az online térben hívják játékra a kisiskolásokat, hogy megismerjék a természetes tölgyesek élővilágát és megtanulják, hogy miért fontos a hazai tölgyerdők természetes állapotának megőrzése. Az online játék szervesen kapcsolódik a foglalkoztató füzethez, kiegészítve újabb, az online térre tervezett feladatokkal. A játék desktopon és digitális táblán futtatható.

Az Erdőböngésző oktatási csomagban a foglalkoztató füzet és az online játék mellett óravázlat és minta prezentáció is készült tanárok számára, ezáltal mind az online tananyagot, mind pedig a letölthető foglalkoztató füzetet a tanórák és erdei iskolai foglalkozások keretében is tudják alkalmazni.

Tudtad, hogy ma már alig találunk Magyarországon természetes tölgyerdőket? Az erdőgazdálkodás és más emberi hatások miatt a tölgyeseink szinte teljesen átalakultak, az egykori vadonok eltűntek Európából és Magyarországról is. Pedig a természetes erdőkben sokféle különleges állat-, növény- és gombafaj talál menedéket. Az erdők ivóvízzel, tiszta levegővel látnak el minket, kirándulhatunk, gombászhatunk, állatokat és növényeket figyelhetünk meg bennük. Ezért nagyon fontos megőriznünk természetes erdeinket.
Tarts velünk! Az Erdőböngésző online játékból és foglalkoztató füzetből megtudhatod, hogy milyen élőlények élnek egy természetes tölgyerdőben, és megismerheted az erdő rejtett kincseit.

Erőböngésző online játék

Kattints a bal alsó sarokban a lejátszás ikonra és indulhat a játék. A játékot bármikor megállíthatod a jobb alsó sarokban lévő megállítás ikonra kattintva. Ezzel a gombbal át is ugorhatsz egy feladatot, és tovább léphetsz a következőre.

Figyelem, a játék kizárólag desktopon és digitális táblán fut, mobil eszközökön (telefonon és tableten) nem!

A játékot ide kattintva értheted el.

Foglalkoztató füzet

Tetszett a játék? Az Erdőböngésző foglalkoztató füzetben további játékokat is találsz. Töltsd le, játssz tovább, és fedezd fel a tölgyerdők titkait!

Letölthető foglalkoztató füzet innen érhető el.

Oktatási segédanyagok tanároknak

Letölthető óravázlat
Letölthető prezentáció

Forrás: http://hu.life4oakforests.eu/erdobongeszohttp://hu.life4oakforests.eu/erdobongeszo-tananyag/-tananyag/