Menü Bezárás

Az „ÜLTESS VELÜNK FÁT!” – avagy településfásítási program Natúrparkunkban

Az „ÜLTESS VELÜNK FÁT!” program az Őrjeg és Szőlőhegyei Natúrpark Egyesület és Hajós Város Önkormányzata közös szervezésében sikeresen került lebonyolításra 2023. 11. 29-én, Hajós város Rákoczi utcai parkjában és játszóterén.

Az Agrárminisztérium több éves, nagy sikerű kezdeményezése, a Településfásítási Program keretein belül összesen 30 példány kislevelű hárs került közösségi program keretében elültetésre, melyet a Kefag Zrt, Juniperus Parkerdészete biztosított. A rendezvényen több mint 70 fő vett részt, kiemelten helyi iskolások és óvodások foglalkoztatásával. Az előkészületekben és lebonyolításban Estókné Szalczer Erzsébet, hajósi polgármester asszony segített munkatársaival, valamint a kedvezményezett, az Őrjeg és Szőlőhegyei Natúrpark Egyesület munkatársai vállaltak nélkülözhetetlen szerepet.

Az ültetés során a szakmai felügyeletet a területileg illetékes Gemenc Zrt, kollégái biztosították Lajtos János osztályvezető és Kósa Géza kerületvezető erdész személyében. A részt vevő fiatalok a faültetés minden szabályát elsajátíthatták gyakorlati oktatás keretében, beleértve az ültetés módját, a fa védelmét és jövőbeli gondozását.

Bercsényi János többgenerációs családi méhész hársfaméz kóstoltatásával igyekezett tovább hangsúlyozni az egyébként kiválóan mézelő és gyógynövényként számon tartott őshonos fafajunk jövőbeli jelentőségét, amivel a város zöldfelülete gazdagodott.

Írta és fotók:

Agócs Péter

Őrjeg és Szőlőhegyei Natúrpark Egyesület

projektfelelős

Vélemény, hozzászólás?

Az email címet nem tesszük közzé. A kötelező mezőket * karakterrel jelöltük