Menü Bezárás

Tavaszi nagytakarítás volt a Dél-Őrjegben a hétvégén

Az Aktív- és Ökoturisztikai Fejlesztési Központ (AÖFK) „Tavaszi nagytakarítás – Takarítsuk ki a természetet együtt!” akciójához csatlakozva  a természeti értékekben gazdag Őrjegi-lápvidék hulladékmentesítése volt tartalmas program a résztvevőknek 2022. április 9-én.

A Kiskunsági Nemzeti Park Igazgatósága mellett az Őrjeg és Szőlőhegyei Natúrpark Egyesület, a homokmégyi Dózsa Vadásztársaság, Homokmégy és Császártöltés Község Önkormányzatai vettek részt az akcióban. Az összefogás eredményeként csaknem 50 önkéntes érkezett megtisztítani Homokmégy és Császártöltés környékét. Az összegyűjtött hulladék elszállítását a szervezők és civilek által felajánlott tehergépkocsik segítették.

Fotó: Agócs Péter

Az illegális hulladékdepók nagy részét sikerült megszüntetni a területen, és nagyon bízunk benne, hogy ez az állapot hosszú ideig így marad.

A munka már esőben ért véget, amit itt senki sem bánt, hiszen régóta vártuk már a csapadékot. A résztvevőket a helyi vadásztársaság szarvasborjú pörkölttel is megvendégelte. A szemétgyűjtő zsákokat és kesztyűket az Innovációs és Technológiai Minisztérium biztosította.

Fotó: Agócs Péter

A Tavaszi nagytakarítás kezdeményezéshez idén 17 állami erdészet, 6 nemzetipark-igazgatóság, az Innovációs és Technológiai Minisztérium (ITM), számos önkormányzat és civil szervezet. csatlakozott. A szervezett túrák mellett a kampány minden kirándulót arra buzdít, hogy a következő egy hónapban a kirándulására egy zacskóval induljon, amelyet teleszed. Az országos szemétszedő túrákról itt talál információt: https://tavaszinagytakaritas.hu/szemetszedo-turak/

Fotó: Agócs Péter

Forrás: Kiskunsági Nemzeti Park

Vélemény, hozzászólás?

Az email címet nem tesszük közzé. A kötelező mezőket * karakterrel jelöltük