Menü Bezárás

Érsekcsanádi iskolás csoport látogatása a natúrparkban

Május 9-én az érsekcsanádi általános iskolások csoportja kereste fel natúrparkunkat, azon belül is először a Hajósi pincefalut majd a Hajósi kaszálók és löszpartok természetvédelmi terület bivalylegelőjét.

A szakvezetést és bemutatógyűrűzést mint mindig a Kiskunsági Nemzeti Park Igazgatóság biztosította számukra, a natúrparki egyesületünk szervezésében pedig lelkes önkénteseink segítségével a kis vendégeink kényelmét, az étkezést és további programok megvalósítását biztosította.

Az ideálisan alakuló időjárás lehetőséget adott, hogy a túra során az ide érkező közel 30 fős csoport (gyerekek+pedagógusok) megismerje a terület természeti értékeit, azon belül is a fontosabb gyógynövényeit és néhány virágzó védett növényfajt. Így például a színpompás és védett tarka nőszirom az, ami löszgyepen éppen javában virágzik. A löszparti kilátópont kiváló lehetőséget nyújt mindig a védett terület magasból való megtekintésére, a legelőn lévő bivalyok megkeresésére és az elmaradhatatlan csoportképek elkészítésére.

A Kéktúra útvonal már megszokott gulyakút pihenőhelyén bemutató madárgyűrűzés és méz ízbogozó, valamint további játékok mellett az itt legeltetett bivalyállomány érdekes életébe kaptak betekintést.

A hangulat fokozását bográcsos ebéd és az elmaradhatatlan kemencés süteménysütés biztosította, gyógynövényteákkal és szörpökkel együtt. Összességében egy olyan élményekben gazdag nap után vagyunk túl, melyet egyhamar nehéz elfelejteni….

Vélemény, hozzászólás?

Az email címet nem tesszük közzé. A kötelező mezőket * karakterrel jelöltük